WAT IS EEN VROUWENCIRKEL?

Verbinden met je vrouwelijkheid

Een vrouwencirkel is een kleine groep vrouwen die samen komt omdat ze behoefte hebben om te verbinden met hun vrouwelijkheid (vrouwelijke kwaliteiten) en om met elkaar te delen. Om te leren van elkaars ervaringen en om te ervaren hoeveel wijsheid en kracht er is in de vrouwen community. En ook om lichtheid, plezier, vertrouwen en empowerment te voelen.

Verbinden met je vrouwelijkheid:
In de westerse samenleving, leven we in een mannelijke wereld. Dat is ontstaan doordat mannelijke eigenschappen vroeger werden beschouwd als sterker en superieur. Veel vrouwen hebben deze eigenschappen overgenomen en leven naar dit masculiene model. Ze durven zichzelf niet de ruimte te geven om dit los te laten en sterk te staan in hun eigen vrouwelijke natuur. Openstaan voor je eigen kwetsbaarheid, betekent niet het opgeven van kracht, het betekent juist empowerment! Dat is wat je ook in deze cirkel zult ervaren.

In mijn praktijk zie ik vrouwen worstelen met verschillende thema’s. Het zijn universele thema’s die ik steeds terugzie. En dat vrouwen zich er eenzaam in voelen. Misschien herken jij dat ook bij jezelf. Je voelt ongemak of schaamte om iets te bespreken. Je probeert je weg er zelf in te vinden. Maar hoe fijn zou het zijn als je het wel kunt delen en voelt dat je er niet alleen in bent? Dat er allerlei facetten aan het licht komen doordat ieder haar eigen gevoel en ervaringen heeft rondom een thema.

Deze cirkel is er voor jou als je behoefte hebt om jouw vragen en thema’s te delen in een veilige omgeving met andere vrouwen waar zonder oordeel naar elkaar geluisterd wordt. En om je te verbinden met je vrouwelijkheid en de daarbij behorende kwaliteiten en kracht. Je hoeft niet je best te doen of je anders voor te doen dan je je voelt of bent. Je mag met jouw wijsheid, ervaringen, authenticiteit en kwaliteiten aanwezig zijn. Je mag oefenen met je kwetsbaarheid. Naar elkaar luisteren en leren van elkaar. Ruimte geven aan wat er komt, ontvangen en delen. En vooral ook plezier hebben. Door ieders kwetsbaarheid is er juist veel stroming, gemak en plezier!

Met maximaal 6 vrouwen organiseer ik maandelijks een cirkel, waarbij telkens een ander onderwerp aan bod komt. Ik zal steeds afstemmen met jullie en kijken waar de behoefte ligt. Aan het begin van elke bijeenkomst zullen we een oefening doen om naar binnen te keren en te voelen wat er in je leeft.

Als je wilt kun je me hier mailen voor de eerstvolgende data. Het tarief voor het bijwonen van deze vrouwencirkel is €20.- per keer.

500x500 Logo Carien van Lankeren Matthes met gr achtergrond